Thursday, September 12, 2024

Zerocoin protokolünü uygulayan ilk kripto para birimi olan Zcoin (XZC) Eylül 2016'da Poramin Insom v

Bitcoin background Bitcoin background bitcoin fiyatı stock illustrations Bugün için Bitcoin fiyatı$58,947.88 , 24 saatlik $12,485,899,764 ticaret hacmiyle. Alternatif olarak, kalıcı bir bölünmeyi önlemek için yeni yazılımı kullanan düğümlerin çoğu 12 Mart 2013'teki bitcoin bölünmesi durumunda olduğu gibi eski kuralları uygulayabilir. Bu, düğümün bunun yerine değiştirilen kuralları izleyerek blokları işlemeyi durduracağı bir sert çatal ile çelişir. Bugüne kadar Endonezya, Pakistan, Suriye, Avustralya, Irak, İran, Kolombiya, Gürcistan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi oldukça geniş bir coğrafyada faaliyet gösteren TPIC, Türkiye'nin enerjide dışa bakan yüzü olur. SOFAZ, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın 19 Haziran 2001 tarihli "Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Fonunun Döviz Varlıklarının Yönetimine İlişkin Kurallar"ın onaylanmasından sonra faaliyete başladı. Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı. Türkiye Cumhuriyeti'nin para ve kredi politikasını yürüten banka bağımsız bir ekonomik kuruluş konumundadır. Mayıs 2013'te Matthew D. Green ve yüksek lisans öğrencileri (Ian Miers ve Christina Garman), kripto para birimi işlemlerinin güvenilir bir üçüncü tarafa gitmeden anonim hale getirilebildiği Zerocoin protokolünü önerdi; bu protokolle bir madeni para imha edilir ve ardından geçmişi silinerek tekrar basılır. Başlangıçta Zerocoin protokolünün Bitcoin ağına entegre edilmesi planlanmıştı. Protokolde yerleşik olarak madeni para karıştırma yeteneklerine sahip olarak Bitcoin işlemlerinin anonimliğini iyileştirecek Bitcoin protokolünün bir uzantısı olarak tasarlandı. Zerocoin protokolünün arkasındaki yardımcı doçent Matthew D. Green tarafından geliştirilen Zcash, 2013 yılında geliştirilmeye başlayan ilk Zerocash tabanlı kripto para birimiydi. Aralık 2018'de Zcoin, güvenilir bir kuruluma olan ihtiyacı ortadan kaldıran ve Zerocoin protokolünü kullanırken bir işlemdeki paranın kaynağını ve miktarını gizleyen Lelantus protokolünü öneren bir akademik makale yayınladı. Dolandırıcılar tarafından atılmış tweetler, kişilerin belli bir kripto para cüzdanına para yollamalarını ve eğer yollarlarsa yollanan paranın iki katını geri yollayacaklarını belirtmiştir.

A group of cryptocurrency coins on a marble background Zerocoin özelliğini kullanan işlemler, her madeni paranın işlem geçmişinin ortaya çıktığında silindiği bir emanet havuzundan çekilir. Böylece, Zerocoin geliştiricileri protokolü bağımsız bir kripto para biriminde başlatmaya karar verdi. Ocak 2018'de, sıradan kullanıcılar arasında daha adil madencilik sağlamak için Proof-of-work sisteminin bellek yoğun Merkle ağaç kanıtı algoritmasıyla değiştirilmesine ilişkin olarak Zcoin tarafından kısmen finanse edilen akademik bir makale yayınlandı. Dünyada ve Türkiye'de Madencilik Sektörü. Kararın kripto sektörü için zafer niteliği taşıdığı belirtildi. Kalıcı zincir bölünmeleri, ilgili blok zincirlerinde iki veya daha fazla rakip kripto para biriminin bulunduğu bir duruma yol açar. Sert çatal teklifi reddedildi ve görüşmeler ve fidye ödemesinden sonra fonların bir kısmı geri alındı. Tweetlerin atılmasından dakikalar sonra cüzdana 320 para yollama olayı gerçekleşmiş, mesajlar Twitter yetkilileri tarafından kaldırılana kadar 110.000 Amerikan doları değerinde bitcoin aktarımı yapılmıştır. OKex ismiyle yola çıkan borsa, daha sonra markalaşma için OKX adını almıştır. Öğrenme ve bilgilerimi paylaşma tutkumdan gelen, çeşitli kitleler için ilgi çekici içerikler oluşturmaya kendimi adadım. Ağ bölünmesi, esas olarak talebi karşılamak için saniyedeki işlemlerin nasıl artırılacağına ilişkin bir anlaşmazlıktan kaynaklanıyordu. Olay, bazı kişiler tarafından büyük bir sosyal medya platformunda meydana gelmiş en kötü hacking olayı olarak tanımlanmıştır. Twitter ve diğer medya kaynakları hesabı ele geçirenlerin Twitter'in özel erişim aletlerine sahip olduklarını ve bu sayede her türlü hesaptan direkt olarak tweet atabildiklerini düşünmektedir. 15 Haziran 2020'de, saat UTC'ye göre 20:00-22:00 arasıyken, 130 ünlü kişinin hesabı bir bitcoin dolandırıcılığı gerçekleştirmek için ele geçirilmiştir. Nisan 2022'de Fidelity Investments, yıl ortasından itibaren 401(k) planlarında Bitcoin'i bir yatırım seçeneği olarak sunmaya başlayacağını duyurmuştur. Edelman, Larry. "Fidelity Investments boosts hiring target to 16,000 for the year - The Boston Globe". Boston Globe. 16 Kasım 2012. 13 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Business Insider. 2 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Business Insider. 16 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi.

CNN Business. 16 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. CNN. 1 Ağustos 2017. 27 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. USENIX Security. 6 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 2013 IEEE Symposium on Security and Privacy. Financial Cryptography and Data Security. Oscar Williams-Grut and Rob Price (26 Mart 2017). "A Bitcoin civil war is threatening to tear the digital currency in 2 - here's what you need to know". The Baltimore Sun. 27 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 18 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Ther Verge. 20 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Australian Taxation Office. 10 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Tesla Second Quarter 2018 Update. Birleşik Krallık HMRC, kripto para birimi bölünmelerini vergilendirme olayları olarak sınıflandırmaz. ATO, kripto para birimi bölünmelerini vergilendirme olayları olarak sınıflandırmaz. ABD İç Gelir Servisi (IRS), kripto para birimi bölünmelerini "airdrop" ve vergiye tabi olaylar olarak sınıflandırır. IRS tarafından yayınlanan kılavuza göre, vergi mükellefinin anahtarlara sahip olması koşuluyla, kripto para biriminin adil piyasa değerini gelir olarak kullanarak yeni kripto para birimi için vergi ödemekle yükümlüdürler. Tesadüfen çatallanma, iki veya daha fazla bitcoin ağı neredeyse aynı anda bir blok bulduğunda meydana gelir. Sert çatal (hard fork), eski kurallara göre doğrulayan yazılımın yeni kurallara göre üretilen blokları geçersiz olarak görmesine neden olan bir kural değişikliğidir. Bu, eski düğümlerin yeni düğümler için geçersiz görünen verileri kabul etmesine veya kullanıcı fark etmeden senkronizasyonun bozulmasına neden olabilir. 8. Hızlı ve etkili bir müşteri hizmetleri ekibinin olması, olası sorunlarınızın çözülmesinde büyük fark yaratır. Bununla birlikte, Zerocoin'den farklı olarak, Zerocash, güvenilir bir kuruluş tarafından bir başlangıç kurulumu gerektirir. Ancak teklif Bitcoin topluluğu tarafından kabul edilmedi. 7 Eylül 2021: Bitcoin El Salvador tarafından resmi para birimi olarak kabul edildi. 1983 - Millî Güvenlik Konseyi, kürtaj yasa tasarısını kabul etti. Örneğin, Ethereum kodundaki bir güvenlik açığından yararlanarak saldırıya uğramış olan DAO'daki yatırımcıları "bütünleştirmeye" zorladı. Bu durumda, çatal, Ethereum ve Ethereum Classic zincirleri oluşturan bir bölünmeyle sonuçlandı.

Kalıcı çatallar (protokol değişiklikleri anlamında) bir blok zincirine yeni özellikler eklemek için kullanılmış olsa da, Ethereum ve Ethereum Classic ile olduğu gibi bilgisayar korsanlığının etkilerini tersine çevirmede veya bir blok zincirindeki yazılım hatalarını önlemek için de kullanılabilirler. Daha yeni bir hard fork örneği, 2017'deki Bitcoin'dir ve bu, Bitcoin Cash'i yaratan bir bölünmeyle sonuçlandı. Yumuşak çatal (soft fork) veya yumuşak çatallanma değişikliği, eski ağ düğümleri bir kuralı takip etmediğinde ve ardından yeni yükseltilmiş düğümler tarafından takip edildiğinde meydana gelebilecek blok zincirinde bir çatal olarak tanımlanır. Bir hard fork durumunda, yeni kurallara göre çalışması amaçlanan tüm düğümlerin yazılımlarını yükseltmeleri gerekir. Bir grup düğüm eski yazılımı kullanırken diğer düğümler yeni yazılımı kullanmaya devam ederse, kalıcı bir bölünme meydana gelebilir. 3 düğüm, toplam 66 doğrulayıcı düğüm sağlayan 21 diğer kuruluşla birlikte Stellar Development Foundation tarafından işletilmektedir. Şah Deniz gazının dünya pazarları ile buluşmasını sağlayan Güney Kafkasya Boru Hattı'nın yapımına da ön ayak olan proje yalnızca Azerbaycan'ın hatırı sayılır bir doğal gaz ülkesi olmasının önünü açmaz aynı zamanda Türkiye Petrollerini de bölgenin en önemli enerji oyuncularından biri yapar. 16 Kasım 2013 tarihinde Matthew D. Green, işlem gören miktarı koruyarak ek anonimlik sağlayan Zerocash protokolünü duyurdu. Zerocoin, 2013 yılında Johns Hopkins Üniversitesi profesörü Matthew D. Green ve lisansüstü öğrencileri Ian Miers ve Christina Garman tarafından önerilen bir gizlilik protokolüdür. Kripto Para Borsası Bir coin harcanırken, tam olarak hangi coinin harcandığını gösteren hiçbir bilgi mevcut değildir. Bitcoin Borsası Zerocash, hesaplamaların bütünlüğünü kanıtlamak için özel bir tür sıfır bilgi yöntemi olan özlü, etkileşimli olmayan sıfır bilgi argümanlarını (zk-SNARKs olarak da bilinir) kullanır. Nisan 2018'de, Zerocoin protokolünde, bir saldırganın dürüst kullanıcıların sahip olduğu paraları yok etmesine, havadan paralar yaratmasına ve kullanıcıların paralarını çalmasına olanak tanıyan kriptografik bir kusur bulundu. Zerocoin protokolünü uygulayan ilk kripto para birimi olan Zcoin (XZC) Eylül 2016'da Poramin Insom ve ekibi tarafından piyasaya sürüldü. Zerocoin günümüzde Bitcoin ile uyumlu değildir BTC USDT.

BTC/USDT Nerede ve nasıl kullanılacağıyla ilgili endişeleriniz varsa, sayfayı arayabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

Zerocoin protokolünü uygulayan ilk kripto para birimi olan Zcoin (XZC) Eylül 2016'da Poramin Insom v

Bugün için Bitcoin fiyatı$58,947.88 , 24 saatlik $12,485,899,764 ticaret hacmiyle. Alternatif olarak, kalıcı bir bölünmeyi önlemek için yen...